Start verkiezing Ambassadeur op 27 augustus

Maandag 27 augustus gaat de Landelijke Ambassadeursverkiezing van start. Alle 42 genomineerde studenten zijn dan aanwezig bij de opening van het mbo-jaar in Tilburg. De verkiezing heeft dit jaar een nieuwe opzet, met drie challenges die beoordeeld worden door een professionele vakjury.

Mbo-scholen in Nederland hebben in de laatste maanden van het schooljaar 2017 – 2018 elk een student uitgekozen die mee doet aan de Landelijke Ambassadeursverkiezing van Dit is mbo. Ambassadeurs zijn studenten aan het middelbaar beroepsonderwijs die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier tijdens hun opleiding hebben onderscheiden. Dit jaar doen 42 ambassadeurs mee, elk met een eigen bijzonder verhaal.

Nieuwe opzet
De verkiezing wijkt dit jaar af van eerdere edities. We nemen afscheid van het stemmechanisme en verwelkomen een professionele vakjury. Deze jury gaat de ambassadeurs beoordelen bij drie challenges, waarin vaardigheden gebaseerd op de 21st century skills centraal staan. De juryleden kijken onder andere naar de vakkundigheid, het oplossend vermogen, de maatschappelijke betrokkenheid en de communicatieve vaardigheden van de ambassadeurs. Na elke ronde gaat er een selecte groep door naar de volgende challenge.

Mbo’ers pakken aan!
De challenges zijn straks via deze link te volgen bij het YouTube-programma Mbo’ers pakken aan!. Presentator is Jan Versteegh (BNNVARA), begin dit jaar nog briljant deelnemer aan het televisieprogramma Wie is de Mol?. De eerste aflevering van Mbo’ers pakken aan! verschijnt op 27 augustus online. In de in totaal vier afleveringen leren we de studenten, hun motivaties en hun talenten beter kennen. De finale is, als vanouds, live en vindt plaats op de Dag van het mbo op 19 november. Dan weten we wie zich een jaar lang de Landelijke Ambassadeur mbo 2018 mag noemen.

Iedereen is een winnaar
Het belooft een leuk, mooi en leerzaam traject vol coaching en ervaringen te worden. Ondanks dat er in elke ronde maar een selecte groep doorgaat, kent de verkiezing geen verliezers. Tijdens de Dag van het mbo worden alle kandidaten namelijk op een spectaculaire manier in de spotlights gezet. Verder ontvangt iedere deelnemer ontvangt een uitgebreid vaardigheden-certificaat. Dit is de beoordeling die de jury heeft gedaan. Dat staat, net als de verkiezing tot ambassadeur van je school, toch mooi op je cv en op LinkedIn…

Lees ook: Koning opent 27 augustus nieuw schooljaar