Studenten ontdekken Concertgebouw als werkplek

Ook in het Amsterdamse Concertgebouw wordt veel werk verricht door vakmensen met een mbo-opleiding. Om jongeren met deze werkplek kennis te laten maken organiseerde het Concertgebouw een MBO Inspiratiedag.

Met de inspiratiedag willen het Concertgebouw en het Concertgebouworkest laten zien dat er ook op deze werkplek veel werk is voor mensen met een mbo-opleiding. Zo’n 150 mbo-studenten, afkomstig van opleidingen als horeca, techniek en marketing, draaiden een dag mee met mogelijk toekomstige collega’s.

Beroepen

De studenten, afkomstig van de diverse vestigingen van het ROC van Amsterdam en het ROC van Flevoland, konden kennismaken met uiteenlopende beroepen en afdelingen. Zo zijn er werkzaamheden in de sfeer van horeca en events, maar ook op het gebied van marketing, communicatie en verkoop. En uiteraard zijn er ook meer technische werkzaamheden, bij de operationele dienst en bij theatertechniek.

Akoestiek

Het Amsterdamse Concertgebouw geldt als een van de belangrijkste concertzalen ter wereld vanwege de ongeëvenaarde akoestiek. De concertzaal heeft een grote traditie op het gebied van legendarische dirigenten. Het Concertgebouw is een privaat gefinancierde instelling: slechts 5% van de inkomsten is afkomstig van subsidie.

Vervolg

De succesvolle eerste editie krijgt een vervolg: na de zomer wil het Concertgebouw een nieuwe MBO Inspiratiedag organiseren. Geïnteresseerde docenten kunnen studenten hiervoor aanmelden. Meer informatie via educatie@concertgebouw.nl