Studenten ontwerpen prototypes voor betere zorg

Een beker waarmee Parkinsonpatiënten beter kunnen drinken en een tandenborstel die dementerende ouderen stimuleert te poetsen. Voorbeelden van ontwerpen van studenten uit het excellentieprogramma Healthcare.

In het kader van het Excellentieprogramma Healthcare ontwierpen mbo-studenten prototypes voor apparaten die de zorg voor ouderen kunnen ondersteunen. Healthcare is een programma van het Friesland College in samenwerking met Philips en de regionale zorgorganisatie ZuidOostZorg. Sinds dit studiejaar participeert ook collega-school ROC Friese Poort in het programma.

Extra uitdaging
In het Excellentieprogramma van het Friesland College krijgen studenten extra uitdaging op allerlei terreinen, bovenop hun gewone opleiding. Het eerste deel van het programma bestaat vooral uit praktische workshops. In het tweede deel van het studiejaar ligt het accent op de realisatie van de ideeën in onder meer de Modelshop van Philips.

Prototypes
Op woensdag 12 juli presenteerden de studenten hun prototypes. Naast de beker voor Parkinsonpatiënten en de tandenborstel voor ouderen werd ook nog een opzetstuk getoond waarmee mannen met reuma zich kunnen scheren en een steunkous die zich makkelijk laat aantrekken.

Geplaatst op 13 juli 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief

 

19 november: Dag van het mbo

Alvast in de stemming komen? Bekijk dan de terugblik!