Studenten op reis voor behoud wildlife Indonesië

Zaterdag 22 april reizen 17 studenten van Groenhorst college Almere af naar Indonesië. De studenten werken twee weken als vrijwilliger bij het Cikananga Wildlife Center, dat zich inzet voor het behoud van wilde dieren in hun natuurlijk habitat.

Het vrijwilligersteam gaat aan de slag in een gebied net onder Sukabumi, een stad in de provincie West-Java. De Foundation vecht tegen illegale dierenhandel. Het doel is om in beslaggenomen dieren op te vangen, te verzorgen en uiteindelijk weer terug te plaatsen in de natuur. De studenten van het Groenhorst college gaan hieraan een bijdrage leveren.

Nestboxen
Het team zal dieren verzorgen en het terrein onderhouden, maar de studenten willen het center ook helpen met educatiemateriaal. Dit materiaal zullen ze ter plekke ontwikkelen, zodat plaatselijke basisscholen en middelbare scholen kunnen worden voorgelicht over dieren, de natuur en ecosystemen. Naast de praktische zaken in het verzorgingscentrum zullen de studenten ook andere projecten opstarten. Zo gaan ze nestboxen bouwen voor bijvoorbeeld vrijlatingsprojecten.

Hulp is welkom
Cikananga Wildlife Center is een van de grootste opvangcentra ter wereld, dus de organisatie kan de hulp van het vrijwilligersteam goed gebruiken. In totaal zijn er acht wildlife rescue centers en er zijn sinds de oprichting in 2000 al 3.750 dieren opgevangen over een oppervlakte van 14 hectare. De foundation wordt ondersteund door Wanicare, een stichting die is opgericht door de Nederlanders Willemijn Eggen en Roel Jansen.

Foto: Cikananga Wildlife Center