Studenten ROC van Twente dagen lijsttrekkers uit

Drie studenten van het ROC van Twente hebben de lijsttrekkers bij de gemeenteraadsverkiezingen uitgedaagd hun standpunten in filmpjes van 45 seconden weer te geven. Tientallen lokale lijsttrekkers hebben al filmpjes ingestuurd.

Op woensdag 16 maart vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. In aanloop naar deze verkiezingen hebben drie studenten van de opleiding Sociaal werker van het ROC van Twente de lokale lijsttrekkers uitgedaagd om in filmpjes van 45 seconden zeven vragen te beantwoorden. De drie studenten, Anne Bos, Jochem Bosgra en Veerle van der Donk, hopen op die manier de betrokkenheid van mbo-studenten bij deze verkiezingen te vergroten.

Woningbouw

Lokale lijsttrekkers van de gemeenten in het achterland van het ROC van Twente gaan massaal in op de uitdaging van de mbo-studenten. Inmiddels zijn al zo’n vijftig filmpjes opgenomen. Alle filmpjes zijn, gerangschikt per gemeente, te zien op de website van het ROC van Twente. Inhoudelijk hebben de meeste lijsttrekkers vooral ambities op het terrein van woningbouw. Veel lokale partijen willen meer betaalbare woningen bouwen, voor studenten en voor starters.

Twee zetels

Met de actie hopen drie initiatiefnemers hun collega-studenten te stimuleren deel te nemen aan de verkiezingen. Jochem Bosgra: ‘We willen jongeren in contact brengen met de lijsttrekkers, zodat ze weten wie dat zijn en ze hopelijk naar de stembus gaan.’ Volgens Joris Poffers van het practoraat Burgerschap van het ROC van Twente zijn zo’n 14.000 mbo-studenten in maart kiesgerechtigd. Als deze studenten massaal gaan stemmen kunnen zij per gemeente zo’n twee zetels bepalen.