Studenten willen betere zitplekken en lagere prijzen

Uit de JOB-monitor bleek al dat veel studenten niet tevreden zijn over de kantine op school. JOB heeft onlangs met een korte enquête de redenen achterhaald: studenten willen betere zitplekken, lagere prijzen en een breder assortiment.

Op alle scholen die JOB tijdens de jaarlijkse JOB-tour bezocht – Cibap, Citaverde, Edudelta, Friesland College, MBO Utrecht, Nova College, ROC Kop van Noord-Holland en ROC Mondriaan – gaven studenten aan dat ze ontevreden waren over de kwantiteit en de kwaliteit van de zitplekken. Verder willen studenten dat de prijzen in de kantine structureel verlaagd worden. Ook zouden studenten graag zien dat er een breder assortiment is dat beter aansluit op dieetbehoeften van de studenten. Er is onder andere behoefte aan glutenvrije producten en multicultureel eten.

Algemeen oordeel
JOB was niet alleen geïnteresseerd in het studentenoordeel over de kantine, maar vroeg in ruil voor een suikerspin ook naar andere thema’s waar studenten (on)tevreden over zijn. Uit deze navraag bleek dat studenten in het algemeen minder tevreden zijn over de organisatie, roosters en de voorzieningen. Een student van MBO Utrecht liet weten: ‘Ik heb behoefte aan meer duidelijkheid over de regeling wat betreft te laat komen.’ Studenten gaven verder aan dat het fijn zou zijn als de roosters aansluiten op het openbaar vervoer en dat ze behoefte hebben aan betere WiFi.

‘Supergoede sfeer’
Gelukkig waren er ook onderwerpen waar studenten tevreden over waren. ‘Bij ons op school is een super goede sfeer. Je mag in alle vrijheid zijn wie je wilt zijn, zonder oordeel’, legt een student van het Cibap uit. Verder geven studenten van de acht scholen aan dat ze in het algemeen tevreden zijn over de lesinhoud en de docenten. Persoonlijke aandacht en een goede uitleg draagt volgens de studenten bij aan de tevredenheid over de lessen.

De uitslagen van de enquêtes zijn openbaar en zijn terug te vinden via deze link. Hier vind je zowel een toelichting op de landelijke resultaten als een toelichting op de resultaten per school.

Lees ook: Steeds meer gezonde schoolkantines