Studenten willen ‘coronacheque’ van 300 euro

Om thuisonderwijs beter te faciliteren, moeten veel studenten extra kosten maken. Daarom eist JOB voor alle mbo-studenten een coronacheque van 300 euro.

Studentenorganisatie JOB vindt dat iedere mbo-student recht heeft op een goede thuiswerkplek. Maar wie betaalt de extra kosten die studenten moeten maken om thuisonderwijs goed te kunnen volgen? Als het aan JOB ligt is de overheid verantwoordelijk voor deze noodzakelijke extra kosten. In een petitie eist JOB voor alle mbo-studenten een ‘coronacheque’ van 300 euro.

Koptelefoon

Uit onderzoek van JOB blijkt dat 40 procent van de mbo-studenten extra kosten maakt om de thuiswerkplek adequaat in te richten. Het gaat bijvoorbeeld om het verbeteren van de internet-verbinding, een goede koptelefoon of bureaustoel. JOB wijst erop dat mbo-studenten gewoon lesgeld betalen, zonder dat zij normaal onderwijs op school krijgen.

300

Volgens JOB sluit het bedrag van 300 euro aan bij signalen die de studentenorganisatie vanuit de achterban ontvangt. Bovendien komt het bedrag aardig overeen met de eenmalige thuiswerkvergoeding van 363 euro die rijksambtenaren recent hebben gekregen. JOB noemt de 300 euro dan ook een ‘redelijke en haalbare tegemoetkoming’.

De petitie kan hier ondertekend worden