Symposium Skills The Finals over duurzaamheid

Van 4 tot 6 maart 2020 vindt in Leeuwarden Skills The Finals plaats. Tijdens dit NK voor beroepen zijn er tal van neven-activiteiten. Zoals het symposium Sustainability: Licence to (s)kill met nationale energiecommissaris Ruud Koornstra.

Hoe creëer je ‘the perfect storm’, zodat talentvolle vaklieden optimaal gaan meewerken aan een duurzame wereld en toekomst? De uitdagingen daarin zijn groot en Nederland is nog lang geen koploper als het gaat om de VN sustainability goals – het paradijs op aarde voor 10 miljard mensen in 2030. Terwijl we wel ongelooflijk ondernemend zijn, de meeste scholen per vierkante meter in de wereld hebben, talentvol in oorspronkelijk denken zijn, en het vernuft en het geld hebben om ook dit goed te doen. Uiteindelijk is een ‘mission control’ nodig voor een inhaalslag waarbij iedereen nodig is, meedoet en bijdraagt.

‘Licence to (s)kill’

Deze zogenaamde ‘licence to (s)kill’ – ook juist van en met het (v)mbo – kan zorgen voor meer ruimte in het creëren van praktische, logische ideeën en oplossingen om zaken in duurzaamheid écht anders aan te pakken. ‘Anders dan wat we tot op heden deden’, aldus Ruud Koornstra, publicist, nationale energiecommissaris en lid van het Innovatieberaad.

Duurzame toekomst

Koornstra verzorgt op het symposium een lezing over trends in duurzaamheid. Hij gaat ons ons uitleggen hoe Nederlandse bedrijven en scholen docenten, vakprofessionals en studenten bewuster kunnen inzetten voor een duurzame toekomst en wereld. Samen werken aan vernieuwende oplossingen is zijn devies; het gaat niet alleen om innovatie (wat we doen beter doen) maar vooral ook om disruptieve vernieuwing (het anders doen). Op het symposium is er alle ruimte voor interactief meedenken en discussiëren. Diverse voorbeelden zullen de revue passeren. Zo ook het project Circulair Friesland en het programma ‘slim circulair’ van ROC Friese Poort.

Wanneer: Donderdag 5 maart 2020
Waar: Skills The Finals, WTC Expo in Leeuwarden
Tijdstip: 13.00-14.30 uur
Voor wie: Vertegenwoordigers van scholen, bedrijven, overheden en koepelorganisaties, overige relaties van WorldSkills Netherlands

Inschrijving is binnenkort mogelijk