Talland College: nieuwe naam Horizon College en Regio College 

Horizon College en Regio College gaan vanaf augustus 2024 samen verder onder de naam Talland College. De naam verwijst naar wat de fusieschool als haar belangrijkste opdracht ziet: de  talentontwikkeling van jongeren en volwassenen in Noord-Holland.

De twee scholen bundelen hun krachten om zo een gevarieerd aanbod van mbo-opleidingen te kunnen blijven aanbieden in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland. Door de fusie zijn er meer mogelijkheden om het beroepsonderwijs te vernieuwen en te versterken.

Huisstijl

Naast de nieuwe naam is ook een nieuwe huisstijl ontwikkeld. De belevingswereld van studenten staat hierin centraal. Dit is terug te zien in onder meer kleurgebruik, fotografie en vormgeving. Aan de keuze voor de huisstijl is een zorgvuldig proces voorafgegaan. Medewerkers en studenten van Horizon College en Regio College hebben meegedacht. Student Amy Doorn is één van hen: ‘Ik vond het bijzonder om erbij betrokken te zijn. Dat maak je één keer in je leven mee en het is uniek dat studenten mee mogen denken. Onze mening is serieus genomen en onze feedback is verwerkt in het ontwerp en de naam. De naam Talland College, logo en huisstijl vind ik goed bij ons passen.’

Eigentijds

Suzanne Liefting, manager marketing en communicatie, licht het proces toe: ‘Met studenten, medewerkers en samenwerkingspartners hebben we in verschillende bijeenkomsten om de tafel gezeten. Samen met professionele partners hebben we onze positionering en identiteit kunnen vertalen naar een naam met een eigentijdse en onderscheidende uitstraling. Een fantastisch proces en ik ben enorm tevreden met het resultaat.’

Panden

Vanaf het nieuwe schooljaar prijkt de naam Talland College op alle panden van de onderwijsorganisatie. Op locaties in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Purmerend, Zaandam, Koog aan de Zaan en Edam worden ruim honderddertig opleidingen aangeboden. Tot het nieuwe schooljaar worden de namen Horizon College en Regio College nog gebruikt.

Foto: Suzanne Dubbeldam

Lees ook: Horizon College en Regio College: fusie volgend schooljaar