Team NL: 26 mbo-vaktalenten naar EuroSkills

Euroskills, oorspronkelijk gepland voor september, is verzet naar januari 2021. De 26 Nederlandse deelnemers van Team NL zijn bekendgemaakt.

De uitgestelde Europese Kampioenschappen voor beroepen staan nu gepland voor januari 2021. Honderden deelnemers uit zo’n dertig Europese landen strijden dan in het Oostenrijkse Graz om de Europese titels. De Nederlandse deelnemers hebben zich gekwalificeerd bij de nationale kampioenschappen, die net voor de coronacrisis in Leeuwarden plaatsvonden.

23 beroepen

Nederland doet mee aan 23 wedstrijden. De 26 deelnemers zijn afkomstig van 19 scholen. Het best vertegenwoordigd is het Graafschap College met 3 deelnemers. De selectie van de deelnemers is gericht op participatie van zoveel mogelijk verschillende scholen. De grote winnaar van de nationale wedstrijden, Friese Poort met 8 gouden medailles, is bijvoorbeeld slechts met één deelnemer vertegenwoordig. De samenstelling van Team NL is hier te vinden.

Supportersreis

Supporters kunnen hun reis naar Graz boeken via Anko Reizen . Er is een speciaal supportersarrangement met vlucht en verblijf. Kijk op de site.