Tien medailles voor Team Nederland

Team Nederland heeft tien medailles behaald op het EK voor beroepen. Drie jongeren gaan naar huis met goud, vier met zilver en drie met brons. Ook wonnen acht deelnemers een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm van 500 punten scoorden.

In totaal namen 500 deelnemers uit 28 landen deel aan EuroSkills, onder wie 39 Nederlanders. De gouden medailles van Nederland gingen naar Pien Hoveling (Etaleren), Rick Verboom (CAD Tekenen) en Christian Gerritse (Koude- en Luchtbehandelingstechniek). Arthur de Bruin en Wilfried Loman (Mechatronica), Robin van Hoof (Metselen) en Nelleke Elskamp (Verpleegkunde) behaalden een zilveren medaille. De bronzen medailles gingen naar Wilhelm Scholten (Tegelzetten), Lennard Bucks en Berend van de Donk (Mobiele Robotica).

Experts
De deelnemers voerden drie dagen lang opdrachten uit onder het toeziend oog van 75.000 bezoekers. Ze werden beoordeeld door een jury van experts afkomstig uit onderwijs en bedrijfsleven. Erika Scharff, begeleidend expert van Nimeto Utrecht van gouden medaillewinnares Pien Hoveling: ‘De EuroSkills deelnemers zijn allen pareltjes in hun vak. Doordat Pien razendsnel is en een strakke planning had, versloeg ze haar tegenstanders.’

WorldSkills Netherlands
Stichting WorldSkills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2016. De deelname aan EuroSkills 2016 werd mogelijk gemaakt door onderwijs, bedrijfsleven en diverse brancheorganisaties. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De volgende editie is in 2018 in Budapest. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in oktober in Abu Dhabi. De deelnemers van EuroSkills maken kans om hieraan deel te nemen.

Klik hier voor alle uitslagen