‘Uitstel examinering keuzedelen echt nodig’

Minister Ingrid van Engelshoven houdt vast aan het uitstel van de verplichte examinering van de keuzedelen. De meerderheid van de Tweede Kamer steunt haar.

De VVD blijft pleiten voor de verplichting voor mbo-scholen om de keuzedelen vanaf komend schooljaar (2018-2019) al te laten meetellen voor het examen. Volgens woordvoerder El Yassini is het belangrijk dat keuzedelen een volwaardige plek krijgen in het curriculum. Hij dient daarom een motie in die de minister oproept vast te houden aan de verplichte examinering per komend schooljaar.

Signalen
Minister Van Engelshoven gaf in haar reactie aan begrip te hebben voor het standpunt van de VVD. Maar volgens haar gaan er echt dingen mis als de versnelde invoering ‘tegen alle signalen in’ wordt doorgevoerd. Van Engelshoven wil de signalen van scholen en docenten serieus nemen. ‘Het kan echt niet zo snel, als u zou willen’, zei de minister tegen El Yassini.

2020
Dinsdag 23 januari stemt de Tweede Kamer over de motie van de VVD. Naar verwachting steunt een ruime meerderheid van de Tweede Kamer de minister. Dat betekent dat de examinering van de keuzedelen pas voor studenten die starten in het schooljaar 2020/2021 gaat meetellen voor het diploma.

Lees ook: Examinering keuzedelen: twee jaar uitstel