Utrechtse mbo-studenten nu ook welkom op sportcomplex

Het Utrechtse studentensportcomplex Olympos verwelkomt dit jaar voor het eerst ook mbo-studenten. Jaarlijks mogen honderd mbo-studenten een sportpas aanschaffen.

Wat emancipatie van mbo-studenten betreft blijft Utrecht voorloper. Nadat de introductieweek  werd opengesteld voor mbo-studenten, start nu ook een pilot rond sport. In een tweejarige pilot mogen jaarlijks honderd mbo-studenten een Olympas aanschaffen. Met deze pas kunnen studenten gebruikmaken van de faciliteiten van het studentensportcomplex Olympus. Ook twaalf van de ongeveer veertig sportverenigingen stellen het lidmaatschap open voor mbo-studenten.

Honderd

Van de pilot kunnen dus jaarlijks honderd mbo-studenten profiteren. Zij kunnen net als studenten van de universiteit of hogeschool de sportpas aanschaffen voor 120 euro. Met de pas kunnen studenten bijvoorbeeld onbeperkt fitnessen. Alleen mbo-studenten van de Utrechtse mbo-scholen komen in aanmerking voor de sportpas. Het gaat dan om ROC Midden Nederland, MBO Utrecht, Nimeto en het Grafisch Lyceum Utrecht.

Pilot

De pilot loopt twee jaar. Aan het eind van het studiejaar 2023-2024 bekijkt Olympos of de pilot een succes is. Dan zal het sportcomplex besluiten of mbo-studenten voortaan volwaardig kunnen deelnemen aan de Utrechtse studentensport.

Lees ook: Introweek in Utrecht voor het eerst met mbo-studenten