Utrechtse Voorstraat voor één dag MBO-straat

De Utrechtse Voorstraat, midden in de historische binnenstad, heeft woensdag 30 juni voor één dag een andere naam. De vier Utrechtse mbo-scholen toveren de weg om tot ‘MBO-straat’.

Wethouder Klaas Verschuure opent de straat samen met studenten van de vier Utrechtse mbo-scholen. Naast het ROC Midden Nederland en MBO Utrecht gaat het om twee vakscholen: het Grafisch Lyceum Utrecht en Nimeto. De studenten die de straat openen zijn de ambassadeurs van de mbo-scholen die onlangs meededen aan de verkiezing van de landelijk ambassadeur mbo.

Vakmanschap

Tijdens de opening laten de studenten hun veelzijdig vakmanschap zien. Zo is er muziek van de Herman Brood Academie (MBO Utrecht), brengen horeca-studenten ondernemers een tasje met gezonde snacks, verzorgen studenten van Nimeto gratis etalage-advies en leveren studenten van het Grafisch Lyceum social media-advies. Ook maken studenten van de Media-opleiding een podcast over de straat.

Campagne

De actie is tegelijkertijd de start van de campagne ‘Mede mogelijk gemaakt door de Utrechtse mbo’ers’. De mbo-scholen willen met de actie laten zien hoe belangrijk goed opgeleide vakmensen zijn. Zo’n veertig procent van alle Nederlanders heeft een mbo-opleiding. Dagelijks studeren er 17.000 jongeren op de Utrechtse mbo-scholen.