Verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider van start

Vandaag is de inschrijving voor de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van start gegaan. SBB organiseert jaarlijks deze verkiezing. Iedereen kan een van de 250.000 erkende leerbedrijven en een veelvoud aan praktijkopleiders voordragen via de website van SBB. Op 16 mei wordt tijdens het jaarlijkse Ambassadeursgala de publiekswinnaar bekendgemaakt.

Elk jaar zetten vele duizenden leerbedrijven en praktijkopleiders zich met veel enthousiasme in om de vakmensen van de toekomst in hun organisatie op te leiden. De praktijkervaring die studenten opdoen is van groot belang voor hun verdere loopbaan. De student doet binnen het leerbedrijf werkervaring op onder begeleiding van een praktijkopleider. SBB vindt het belangrijk om de inzet van leerbedrijven en praktijkopleiders onder de aandacht te brengen en te belonen tijdens de jaarlijkse verkiezing.

Per sector één landelijke favoriet

Uit alle voordrachten kiest een deskundige jury voor elk van de negen sectoren de tien beste leerbedrijven en praktijkopleiders. Vervolgens bepalen de sectorkamerleden van SBB hun landelijke favoriet. Tijdens het Ambassadeursgala op maandag 16 mei 2022 is het aan het publiek om uit de negen sectoraal winnende leerbedrijven en praktijkopleiders de publiekswinnaars te kiezen.

De inschrijving sluit op 7 januari 2022. U kunt uw voorkeur doorgeven voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider.