Verkiezing onderwijsteam van het jaar

Op initiatief van de beroepsvereniging van mbo-opleiders, de AOb en de MBO Academie wordt voortaan op de Dag van het MBO de prijs voor het Onderwijsteam van het Jaar uitgereikt. Tot 11 oktober kunnen teams worden voorgedragen

Er is al een docent van het Jaar, een praktijkopleider van het Jaar en een leerbedrijf van het Jaar. Maar misschien de belangrijkste prijs ontbrak tot nu toe: de verkiezing van het Onderwijsteam van het Jaar.

Dag van het MBO

Maar daar is nu verandering in gekomen. Vanaf dit jaar wordt op de Dag van het MBO ook de prijs uitgereikt voor het beste onderwijsteam. De organisatie is op zoek naar een team dat een bijzondere prestatie heeft verricht, een innovatieve oplossing heeft bedacht of een bijzonder initiatief heeft ontwikkeld. Cruciaal is dat de kwaliteit van het onderwijs is verbeterd. Dit kan zijn op het gebied van de samenwerking met het bedrijfsleven, de beroepspraktijkvorming maar bijvoorbeeld ook studieloopbaanbegeleiding.

Nomineer een topteam

Iedereen die te maken heeft met het mbo (docenten, teams, teamleiders, studenten, bedrijven, ouders) kan een onderwijsteam nomineren. Ben je bijvoorbeeld docent en vind je dat een team bij jou op school een geweldige prestatie levert? Meld dit team dan voor 11 oktober via deze link aan en geef antwoord op onderstaande vragen:
• Waarom nomineer je dit onderwijsteam?
• Waar is het team trots op?
• Omschrijf in maximaal 400 woorden waaruit de bijzondere prestatie bestaat en welk aanwijsbaar effect het heeft gehad.

Gala

Een beoordelingscommissie, bestaande uit een docent, een student, een teamleider en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf, selecteert de tien meest opvallende inzendingen. Deze tien teams krijgen tijdens de Dag van het mbo de kans om in een pitch te laten zien waar zij trots op zijn. Het winnende team mag zich een jaar lang Onderwijsteam van het Jaar noemen. Het team ontvangt een mooie award uit handen van de minister van Onderwijs.

Het ultieme teamuitje?

De eerste aanmeldingen zijn al binnen. Gelukkig heb je nog tot 11 oktober de tijd om te reageren. Waar je overigens wél razendsnel voor moet zijn, is het fraaie aanbod dat de Dag van het mbo voor je in petto heeft als je met een groep van minimaal 30 professionals naar dit festival komt. De eerste 10 teams die zich aanmelden, worden gratis met de bus opgehaald en thuisgebracht. Boeken voor het ultieme teamuitje kan via deze link.