Vmbo en mbo samen op de catwalk

Op dinsdag 24 maart presenteren studenten van AOC Terra, het Alfa-college en het Roelof van Echten College een groots mode-evenement in Hoogeveen. Het is een fraai staaltje van samenwerking tussen mbo-studenten, scholieren en het regionale bedrijfsleven.

Bij dit jaarlijkse modespektakel organiseren de jongeren alles zelf: van kledingontwerpen en decorbouw tot kaartverkoop en het verzorgen van de make-up. En natuurlijk het showen van de kleding. Het thema is dit jaar ‘Vintage’. De organisatie van de avond is in handen van tweedejaarsstudenten van de opleidingen Retail en Fashion van het Alfa-college. De studenten Fashion en vmbo-leerlingen van de modeklas van het Roelof van Echten College hebben kleding ontworpen die bij het thema ‘Vintage’ aansluit. De jonge mannequins laten ook de nieuwste collecties van diverse modehuizen op de catwalk zien. De bezoekers krijgen zo een compleet beeld van de laatste modetrends.

Programma
Het programma is net als voorgaande jaren avondvullend. Behalve de modeshow is er een optreden van Urban Unity en ook de studenten zijn muzikaal actief. In de foyer is live muziek en zijn er voorafgaand aan de show en tijdens de pauze stands van de scholen en de diverse bedrijven verkopen talrijke artikelen. Een portemonnee meenemen is sowieso verstandig. Vast onderdeel is namelijk een loterij met door de deelnemende bedrijven beschikbaar gestelde prijzen.

Uniek
Het unieke van dit mode-evenement is dat er studenten en scholieren van verschillende opleidingen en scholen samenwerken. Namens het Alfa-college zijn behalve studenten Business Retail en Fashion, ook hun collega’s van Business Brood en Banket en Culinair (Horeca) actief. Zij verzorgen een maaltijd voor alle medewerkers en zorgen ’s avonds voor de hapjes en drankjes. Vanuit de opleidingen Haar- en Schoonheidsverzorging zorgen de studenten ervoor dat de mannequins er allemaal tiptop uit zien. Studenten Uniformberoepen zorgen voor een ordentelijk verloop binnen en buiten de Tamboer. De leerlingen van Terra zijn betrokken bij de aankleding van het podium en de catwalk en verzorgen de bloemstukken. Vanuit het Roelof van Echten College zijn de leerlingen betrokken bij de uitvoering van de show en catering.