Vonk: de nieuwe naam van Kop van Noord-Holland en Clusius

De nieuwe naam van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland is ‘Vonk’. Vanaf volgend studiejaar (1 augustus 2022) biedt de fusieschool onder deze naam ruim honderd mbo-opleidingen aan op twaalf locaties in Noord-Holland.

De naam Vonk staat symbool voor het doel van de school: studenten helpen om zich vanuit eigen motivatie te laten ontwikkelen. ‘De vonk laten overslaan, het vuurtje laten ontbranden. We willen goed onderwijs aanbieden dat past bij de persoon en de arbeidsmarkt.’ Het logo staat voor de stap omhoog, de groei en de sprong die de student kan maken binnen de mbo-opleidingen.

Bestuurlijk gefuseerd

Sinds 1 januari 2022 zijn beide scholen al bestuurlijk gefuseerd. Het nieuwe college van bestuur, bestaande uit voorzitter Helma van der Hoorn en Gerard Oud, werkt de komende maanden aan een volledige fusie. Vanaf 1 augustus gaan de acht vestigingen van het Clusius College en de vier  vestigingen van het ROC Kop van Noord-Holland ook voor de buitenwereld verder als ‘Vonk’.

Kleinschalig

Vanaf dat moment bestaat de organisatie uit 12 vestigingen met bijna 1.300 medewerkers. Naast de bijna 5.000 mbo-studenten telt de nieuwe organisatie ook zo’n 1.500 cursisten educatie en 4.000 vmbo-leerlingen. De organisatie belooft ondanks de fusie kleinschalig onderwijs te blijven aanbieden. Voor de huidige studenten zou er dan ook weinig veranderen. 

Lees ook: Kop van Noord-Holland en Clusius willen fuseren