Webinar over digitaal burgerschap in het mbo

Hoe kun je jongeren opleiden tot digitaal weerbare burgers? Over die vraag organiseert saMBO-ICT een webinar.

Het mbo heeft niet alleen als taak studenten klaar te stomen voor een beroep of vervolgonderwijs, maar ook voor de maatschappij. Mbo-scholen spelen dan ook een grote rol bij de vorming van jongeren tot weerbare digitale burgers. Maar hoe integreer je digitaal burgerschap in het onderwijs en welke kennis, vaardigheden zijn dan nodig? Tijdens het webinar op 10 juni bespreekt het team digitaal burgerschap van het programma Doorpakken op digitalisering samen met experts het thema digitaal burgerschap.

Thema’s

In dit webinar hoort u onder andere wat begrepen moet worden onder ‘digitaal burgerschap’. Bij digitaal burgerschap komen technologie en burgerschapsdimensies samen. Dat maakt het een breed en lastig te definiëren begrip. Verder wordt ook ingegaan op de vraag hoe je aan de slag kunt gaan met dit thema en wat er al in het land gebeurt. Diverse practoraten hebben namelijk onderzoek gedaan naar digitaal burgerschap. Zij hebben praktisch materiaal ontwikkeld waar het onderwijs direct mee aan de slag kan. Tijdens het webinar wordt deze expertise gedeeld.

Voor wie

De bijeenkomst is bedoeld voor docenten, beleidsmedewerkers, bestuurders of andere geïnteresseerden werkzaam in het mbo. Na het bijwonen van de bijeenkomst:

  • heeft u inzicht en handvatten om aan het werk te kunnen met digitaal burgerschap
  • weet u waarom we digitale burgers nodig hebben
  • bent u bekend met de publicatie digitaal burgerschap
  • heeft u inspiratie om zelf aan de slag te gaan
  • weet u wat het team digitaal burgerschap allemaal doet

Meer weten over het webinar en aanmelden? Ga naar de saMBO-ICT site.