Welke docent heeft een goed ‘Rekenidee’?

Docenten met goede ideeën voor rekenonderwijs kunnen weer meedingen naar de prijs voor het Beste Rekenidee. De opdracht van de derde editie van deze wedstrijd is om ideeën voor beroepsgericht rekenen in te sturen.

De wedstrijd ‘Beste Rekenidee 2018’ wordt georganiseerd door de BVMBO in samenwerking met uitgevers Malmberg (Rekenblokken), Instruct (GPS Rekenen) en Intraquest (Ff Leren Rekenen). De wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd om het rekenonderwijs in het mbo op positieve wijze in de spotlights te zetten.

Inzenden tot 12 mei
Loop jij al langer rond met een idee hoe je rekenen beroepsgerichter en motiverender kan maken? Of ken jij collega’s die hier actief mee bezig zijn? Doe dan mee! Stuur voor 12 mei 2018 je beroepsgerichte, motiverende rekenactiviteit in naar besterekenideembo@bvmbo.nl. De jury, bestaande uit Rianne Reichardt (Steunpunt Taal en Rekenen MBO), Mirjam Bos (Albeda Rotterdam), Johan van den Akker (Deltion College Zwolle) en Martijn van der Linden (Summa College Eindhoven), beoordelen de inzendingen op originaliteit, uitvoerbaarheid, opschaalbaarheid en de mate van beroepsgerichte- of beroepsspecifieke context. Ook kijken de juryleden scherp of het idee motiverend, inspirerend en overtuigend is.

Prijs
De drie beste inzendingen mogen naar de internationale rekenconferentie ALM, van 9 tot en met 12 juli in Londen. Op deze conferentie mogen zij hun rekenles laten zien aan de hand van een posterpresentatie of workshop.

Lees ook:
Beste rekenidee 2017: rekenlessen per vlog
Leren rekenen met monopoly en mens-erger-je-niet