Welke docent wil promoveren in onderwijskundig onderzoek?

Het ministerie van Onderwijs stimuleert promotieonderzoek door docenten. Voor de tweede ronde van het pre-promotietraject zijn nog enkele plekken beschikbaar.

Het ministerie van OCW stimuleert promotieonderzoek door docenten. Het ministerie wil hiermee een onderzoekscultuur binnen scholen bevorderen. Uiteraard is de hoop dat zo’n onderzoekscultuur bevorderlijk is voor de kwaliteit van het onderwijs. Ook mbo-docenten kunnen gebruikmaken van de regeling.

Pre-promotie
Onder mbo-docenten is promoveren nog niet heel gebruikelijk. Voor de gemiddelde mbo-docent is de weg naar een promotie dan ook nog geen gebaand pad. Mbo-docenten zitten vaak nog met een hoop vragen. Daarom ontwikkelden de beroepsvereniging van mbo-opleiders (bvmbo), ecbo, de Hogeschool Utrecht en de Open Universiteit gezamenlijk het pre-promotietraject. Dit project is speciaal bedoeld voor mbo-docenten met promotieambities. Wegens een succesvolle eerste ronde wordt nu een tweede ronde van het pre-promotietraject aangeboden. Aanmelden kan tot uiterlijk 15 februari via dit aanmeldformulier.

Klik hier voor meer informatie

Lees ook: Pre-promotietraject voor docenten gestart

Geplaatst op 14 februari 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief