Wie wordt de nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo?

Welke mbo-student wordt de nieuwe Landelijke Ambassadeur? Via het programma Mbo’ers Pakken Aan zijn de vorderingen van 42 mbo-ambassadeurs te volgen. De ontknoping vindt plaats op het Ambassadeursgala van 18 november. Dan strijden drie finalisten om de titel Landelijk Ambassadeur mbo.

Al sinds de zomer zijn de 42 kandidaten bezig met de strijd om de ambassadeurstitel. Dat doen ze in drie teams die elk een regio vertegenwoordigen. De studenten voeren bij de beste leerbedrijven van de provincies Drenthe, Zuid-Holland en Noord-Brabant een opdracht uit. Samen bedenken de teamleden een oplossing voor een actueel vraagstuk dat te maken heeft met gezonde leefstijl. Regio Noord doet dit bij DistriVers in Hoogeveen, regio Midden bij Praxis in Zoetermeer en regio Zuid bij de stichting La Vie en Rose in Etten-Leur.

Challenges

Tijdens de challenges kijkt een deskundige jury mee. Die jury kiest uit ieder regioteam één finalist. De juryleden beoordelen de studenten op leiderschap, samenwerking, probleemoplossend vermogen, creativiteit en communicatie. De jury bestaat uit Desiree Hernandez, Landelijke Ambassadeur mbo 2018, en Tanja van Kleef, praktijkopleider bij Noordwest Ziekenhuisgroep Alkmaar. Drie regioleden staan de jury bij: Conrad Berghoef (Docent van het Jaar 2018), Giorgio Costa (winnaar beste leraar Rotterdam) en Dirk Megens (Docent van het Jaar 2019). Ton Heerts, voorzitter van de MBO Raad, is de juryvoorzitter.

Ontknoping

Via de YouTube-serie Mbo’ers Pakken Aan, met Jan Versteegh als presentator, zijn de vorderingen van de kandidaten te volgen. De eerste aflevering verscheen op 30 september, op 28 oktober verschijnt het tweede deel. Het derde deel is te zien vanaf 11 november. Als sluitstuk worden drie groepswinnaars op 18 november bekendgemaakt tijdens het Ambassadeursgala, de feestelijke afsluiter van de Dag van het mbo. Zij maken in een pitch ter plekke duidelijk waarom zij de titel verdienen. Voor die tijd is het zowel voor de buitenwereld als voor de kandidaten zelf niet duidelijk wie tot de laatste drie behoort.

Volgen wie de strijd om de opvolging van Desiree Hernandez als Landelijke Ambassadeur mbo wint? Kijk dan op het YouTube-kanaal Dit is mbo.