Wie wordt de nieuwe landelijke mbo-ambassadeur?

Tijdens het Ambassadeursgala worden dit jaar maar liefst vijf prijzen uitgereikt. Wie wordt de opvolger van Louise Babel?

Het jaarlijkse Ambassadeursgala, dit jaar op maandag 16 mei, belooft weer een spannend evenement te worden. Tijdens het gala worden onder andere het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider bekendgemaakt. Ook vindt de verkiezing van het onderwijsteam van het jaar weer plaats. Deze verkiezing, georganiseerd door de beroepsvereniging van mbo-opleiders en de AOb, vindt dit jaar voor de derde keer plaats.

Ambassadeur

Het hoogtepunt van de avond wordt ongetwijfeld de verkiezing van de nieuwe mbo-ambassadeur. De afgelopen weken hebben de 39 lokale ambassadeurs meegedaan aan het programma ‘MBO’ers pakken aan’. De afleveringen zijn terug te zien via youtube.com/ditismbo. Via deze challenges hebben ambassadeurs zich kunnen kwalificeren voor de finale. De finalisten presenteren zich tijdens het gala in korte pitches. Na beraad maakt de jury bekend wie Louise Babel opvolgt als landelijke mbo-ambassadeur.

Best of Excellence Award

Een nieuwe prijs is de ‘Best of Excellence Award’. De prijs is bedoeld voor de beste medaillewinnaar van de nationale vakwedstrijden ‘Skills The Finals’. De studenten die tijdens de kampioenschappen de beste score behaalden zijn kanshebber voor de nieuwe prijs van WorldSkills Netherlands. De dertien finalisten zijn hier te bekijken.

Het Ambassadeursgala kan iedereen op maandag 16 mei bekijken via deze livestream