Wie wordt de nieuwe uitblinker?

De stembussen zijn gesloten en de top tien is bekend. Daar komt tijdens het gala nog een elfde bij, via een wildcard. Vraag die dan nog resteert: wie wordt de Uitblinker van 2014? Vanavond volgt het antwoord…

Op het moment dat je dit leest zitten ze ongetwijfeld flink te nagelbijten: de tien Uitblinkers die bij de campagne via ditismbo.nl de meeste stemmen hebben vergaard. Maar ook de overige 37 Uitblinkers zijn gespannen: een van hen krijgt vanavond een wildcard uitgereikt van Lisa Mertens, de Uitblinker van 2013. Zij mag met haar zogeheten ‘Wildcardjury’ nog een finaleplaats uitreiken. Dat een dergelijke wildcardfinalist beslist niet kansloos is, bewees Bas Habets, de winnaar van de editie in 2011.

Positief onderscheiden
Alle Uitblinkers zijn vanavond aanwezig op het Uitblinkersgala, dit jaar in de congres- en evenementenlocatie 1931 in Den Bosch. Zij zijn door hun school gekroond tot Uitblinker, omdat ze zich op school, tijdens de stage of op een andere manier positief onderscheiden. Ze voerden enkele maanden campagne om via ditismbo.nl zoveel mogelijk stemmen te vergaren. Dat kon tot 3 oktober om 0.00 uur. De top tien met meeste stemmen vind je via deze link. Opvallend is dat er negen dames in de top staan en slechts één heer.

Excellerend elftal
Uit de uiteindelijke groep van 11 Uitblinkers kiest een vakjury een top drie. Deze top drie presenteert zich vanavond tijdens het Uitblinkersgala. De jury let op presentatie, performance, uitstraling en overtuigingskracht. Het gala start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 20.00 uur. Presentatie is in handen van Dennis Weening.