Wie wordt leraar van het jaar?

Van de honderden aanmeldingen, bleven er na de eerste juryronde nog acht over. Uit dit selecte groepje heeft een beroepsjury drie mbo-docenten genomineerd. Zij maken kans om op zaterdag 4 oktober Leraar van het Jaar (mbo) te worden.

De drie kanshebbers zijn Judith Peinemann, docent bij de opleiding Onderwijsassistent bij het ROC van Twente, Marloes van der Meer, docent Nederlands bij het ROC Midden Nederland en Patrick Woudstra, docent burgerschap bij de opleiding Detailhandel van het Graafschap College.

Stokje overnemen
Een van hen gaat het stokje overnemen van Sara Albone, Senior Docent afdeling Paraveterinair van Groenhorst Barneveld. In de MBO•krant vertelt zij over haar ervaringen als Leraar van het Jaar. ‘Vooraf had ik besloten om overal “ja” op te zeggen. Je begint aan een onbekend avontuur, waarbij je zelf moet ervaren of iets bij je past . Ik besefte gaandeweg steeds meer hoe smal mijn onderwijswereld was: ik was vooral met mijn eigen leerlingen en mijn eigen team bezig. Als Docent van het Jaar krijg je juist te maken met teamoverschrijdende, instellingoverschrijdende, mbo-brede thema’s. Dat is even wennen, maar hierdoor is mijn blik echt verbreed.’

Het volledige interview met Sara Albone kun je lezen in MBO•krant 33. In dezelfde krant staat ook een column van haar hand.