Wordt rekendocent Dirk Megens mbo-leraar van het jaar?

Dirk Megens, rekendocent aan het ROC van Nijmegen, is een van de drie kanshebbers op de titel mbo-leraar van het jaar. Aanstaande zaterdag wordt de winnaar bekendgemaakt.

De verkiezing van de Leraar van het Jaar werd tot voor kort georganiseerd door de Onderwijscoöperatie. Omdat deze organisatie vorig jaar ter ziele is gegaan, wordt de verkiezing dit jaar georganiseerd tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling in de Jaarbeurs in Utrecht. Deze grote onderwijsbeurs vindt van dinsdag 22 tot zaterdag 26 januari plaats.

Sectoren

Net als vorige edities vindt er voor elk van de vier sectoren – primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs – een aparte verkiezing plaats. In de categorie mbo is de bekende Nijmeegse rekendocent Dirk Megens één van de drie genomineerden. Hij is vooral bekend geworden door zijn filmpjes, waarin hij als Meneer Megens op begrijpelijke wijze rekenlessen geeft. De filmpjes worden enorm veel bekeken.

Innovatieve docent

De andere twee kandidaten uit het mbo zijn Hilco van de Kraats van ROC Rivor en Nikki Kruijer van het Albeda College. De 34-jarige Van de Kraats is docent mediavormgeving in Tiel. Hij noemt zichzelf een ‘innovatieve docent’. Nikki Kruijer, de derde kandidaat, was eerder mbo-docent van het jaar in Rotterdam. Zij geeft les op de opleiding Facilitaire Dienstverlening van het Albeda College (Rotterdam).

Klik hier voor alle kandidaten

Lees ook: YouTube succes ‘Meneer Megens’