Zwolle profileert zich als echte studentenstad

De MBO Bruisdag, dé introductiedag voor Zwolse mbo-studenten, behaalt met zo’n 4.300 deelnemers opnieuw een record. Steeds meer opleidingen doen mee.

Zwolle heeft sinds enige tijd de ambitie om zich als heuse studentenstad te profileren. Er zijn flink wat mbo- en hbo-opleidingen in de stad, maar veel studenten kiezen ervoor om aan het eind van de schooldag weer naar huis te gaan. Dat komt volgens Bureau Ruis, dat de opdracht heeft om van Zwolle een studentenstad te maken, onder andere doordat Zwolle zo’n goed OV-knooppunt is. Zwolle is vanuit een brede regio goed te bereiken.

Introductie
Om daar verandering in te brengen organiseert Zwolle de MBO Bruisdag. Tijdens deze introductiedag kunnen nieuwe mbo-studenten kennis met elkaar en met de stad maken. Aan de Bruisdag doen meerdere Zwolse mbo-instellingen mee: Deltion, Landstede, Groene Welle, CIBAP en Menso Alting. Coördinatrice Nienke Salet: ‘Dit is het vijfde jaar op rij waarin wij een forse groei meemaken. Ook dit jaar hebben wij een geslaagd programma weten samen te stellen. Dit is mede te danken aan de bereidheid van de verschillende partijen in Zwolle om zichzelf en de stad van de beste kant te laten zien.’

Relax in the City
Theateracts, modeshows, quizzen en muziek vullen het programma van de MBO Bruisdag. De dag zelf bestaat uit twee programmaonderdelen: Zwolle Rond en Relax in the City. Tijdens Zwolle Rond komen de kersverse mbo-studenten langs alle plekken in de stad die je gezien moet hebben. Tijdens Relax in the City wordt de Bruisdag feestelijk afgesloten op diverse locaties waar studenten kunnen ontspannen, napraten, een dansje wagen of wat drinken.