BVMBO organiseert beste rekenidee mbo 2017

Het platform Rekendocenten van de BVMBO lanceert vandaag de wedstrijd ‘Het beste rekenidee mbo 2017’. Dit jaar is de opdracht om de beste rekenles in de sociaalmaatschappelijke context in te sturen.

Vorig jaar was ‘Het beste rekenidee mbo’ een groot succes. Vele rekendocenten lieten met hun creatieve ideeën zien hoe aantrekkelijk rekenen kan zijn. Winnaar werd uiteindelijk Jordy van Schijndel met een spel dat lijkt op een combinatie van Monopoly en mens-erger-je-niet.

Inzenden tot en met 7 mei
De BVMBO organiseert nu de tweede editie van de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo’. Je kunt meedoen door jouw rekenles uiterlijk 7 mei naar besterekenideembo@bvmbo.nl te sturen. De jury let op de bruikbaarheid voor andere docenten, de mate waarin de context terugkomt en de mogelijkheden voor differentiatie. De inzending dient daarnaast de volgende elementen te bevatten:
• lesdoel(en)
• startactiviteit(en)
• instructie en verlengde instructie
• verwerkingsfase
• afsluiting
Op de website van BVMBO staat een voorbeeldformat voor een les, maar je mag ook een eigen format gebruiken. Je kunt ook lesmateriaal meesturen, zoals een PowerPoint, filmpje of een spel.

Deskundige jury
Een deskundige jury met Jordy van Schijndel (winnaar 2016), rekenexperts en mbo-studenten, kiest uit alle inzendingen de beste drie rekenlessen. Alle ideeën verschijnen op de website van BVMBO en het Steunpunt Taal en Rekenen, zodat zoveel mogelijk rekendocenten inspiratie kunnen opdoen. De drie beste inzendingen mogen naar de internationale rekenconferentie ALM in Rotterdam van 2 t/m 5 juli 2017, inclusief verblijf op de SS Rotterdam. Op de rekenconferentie mogen zij hun rekenles presenteren aan de hand van een posterpresentatie of workshop.

Kijk voor meer informatie hier.