Clusius College wint Impactprijs Groen Onderwijs

Met het project ‘Nieuwkomers in de Keuken’ heeft het Clusius College de Impactprijs Groen Onderwijs gewonnen. Het project is gekozen uit 47 inzendingen. De prijs werd uitgereikt door niemand minder dan André Kuipers.

Bij het project ‘Nieuwkomers in de Keuken’ werken studenten van de opleiding Voeding op een speelse manier aan de integratie van nieuwkomers. De gedachte achter het project: door samen te koken leer je elkaar kennen. De studenten organiseerden een Cooking Event voor jongeren uit Eritrea, Syrië, Afghanistan, Soedan en Iran. Door middel van de Hollandse keuken en allerlei activiteiten rond de school leerden zij elkaar beter kennen.In het project werd duidelijk dat jonge migranten open staan voor Nederlandse eetgewoontes.

Kruimelloos

De professionele jury, bestaande uit Martin Scholten (WUR), Egbert Roozen (VHG) en Jorrit Kiewik (directeur van het Slow Food Youth Network Global), vond dit een goed voorbeeld van relevant onderwijs in de groene sector. Astronaut André Kuipers, die de prijzen uitreikte, benadrukte dat Voedingstechnologie voor de ruimtevaart erg belangrijk is. Voedsel in de ruimte moet zo bewerkt worden dat het kruimelloos en druppelloos kan worden genuttigd.

Groenpact

De Impactprijs groen onderwijs is een initiatief van Groenpact, een platform waarbij bedrijfsleven, onderwijs en overheid de handen ineen slaan om het groene kennis- en innovatiesysteem in Nederland verder te versterken. Onderwijsprojecten die op een of ander manier impact hebben op een vraagstuk uit de praktijk met betrekking tot voedsel, klimaat of leefbaarheid kunnen meedingen naar de prijs. De prijs kent vier categorieën: vmbo-groen, mbo-groen, hoger groen onderwijs en universitair groen onderwijs.

Lees ook: Impactprijs Groen Onderwijs geopend