‘Cum laude’ succes bij Gilde Opleidingen

In 2017 heeft Gilde Opleidingen een cum laude-regeling ingevoerd. Inmiddels zijn bijna 500 studenten ‘met lof’ afgestudeerd. Studenten blijken tevreden te zijn met de regeling.

Tot voor kort was alleen voor studenten in het hoger onderwijs mogelijk om ‘cum laude’ (met lof) af te studeren. Maar uiteraard kunnen ook mbo-studenten bijzonder goed examen doen! Sinds 2017 is het dan ook mogelijk om als mbo-student cum laude af te studeren. Zie ook ons eerdere artikel ‘Ook mbo-scholen mogen cum laude geven’.

Extra uitdaging

De ervaringen van Gilde Opleidingen met cum laude zijn positief. Volgens de school zijn studenten blij met de extra uitdaging in hun opleiding en de mogelijkheid zichzelf extra te bewijzen. Zoals Maud Killaars, cum laude afgestudeerd in 2018 voor de opleiding filiaalmanager, zegt: ‘Door de cum laude-regeling heb ik mezelf kunnen bewijzen!’

Handreiking

Onderwijskundige Dien Mueters van Gilde Opleidingen heeft de regeling geïntroduceerd en schreef daar een blog over. Er bestaat ook een handreiking voor cum laude van Kennispunt Onderwijs en Examinering. Inmiddels is het bij meer dan 10 mbo-scholen mogelijk cum laude af te studeren.