Curio participeert in ambitieuze topsporthal Breda

Eind 2021 start de bouw van een ambitieuze topsporthal in Breda. De mbo-opleiding Sport en Bewegen van Curio gaat hier bijna 500 studenten opleiden.

Met de bouw van de nieuwe topsporthal onderstreept de gemeente Breda de ambitie om de sportstad van Zuid-Nederland te worden. Met de bouw van de sporthal zijn tientallen miljoenen gemoeid. De hal wordt een ‘talentencentrum’, waar zowel plek is voor topsport als breedtesport. Een belangrijke gebruiker van de topsporthal is straks de mbo-opleiding Sport en Bewegen van Curio. De opleiding telt zo’n 470 leerlingen telt en krijgt naar verluidt een ‘fantastische moderne werkplek’.

Topsporters

Bij het ontwerp van de topsporthal is advies gevraagd aan Bredase topsporters als Nadine Broersen (meerkamp). In de hal komt onder andere een indoor-atletiekaccommodatie, een krachthonk en een horecagelegenheid. Naast topsport wordt het talentencentrum een plek voor amateur- en breedtesport. Begin 2023 moet het topsportcentrum er staan.

Verrijking

In de lokale krant De Stem zegt Curio-voorman Rob Neutelings: ‘Het Talentencentrum is een enorme verrijking van onze onderwijsvoorzieningen in Breda. We zijn erg enthousiast over de plannen. Onze docenten kunnen straks met uitstekende sportfaciliteiten de talenten van onze studenten verder ontwikkelen; zodat zij goed op hun toekomstig beroep worden voorbereid.’

Lees ook: Vitalis College Breda gaat sporten in talentencentrum