Deltion en Twente succesvol bij finales vakwedstrijden

De Overijsselse mbo-scholen Deltion (Zwolle) en ROC van Twente wisten de meeste medailles te behalen bij de finales van de vakwedstrijden. Met acht gouden medailles, vier zilveren en zeven bronzen medailles mag het ROC van Twente zich de meest succesvolle school noemen.

De afgelopen dagen streden zo’n zeshonderd studenten uit heel Nederland om de titel van beste vakman of –vrouw in hun vakgebied. In totaal deden 52 mbo-scholen mee aan 59 beroepenwedstrijden. Ze voerden verschillende opdrachten uit en werden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Dat alles gebeurde in de Brabanthallen in Den Bosch. Na twee dagen hard werken vol spanning werd de uitslag op vrijdag 22 maart bekend, en kregen de deelnemers hun prijzen uitgereikt.

Trots

Net als eerdere jaren scoorden de Overijsselse mbo-scholen opmerkelijk goed. De medaillespiegel wordt (ook) dit jaar aangevoerd door het ROC van Twente, dat maar liefst acht gouden medailles wist te behalen. Goede tweede is dit jaar het Deltion College. Zij veroverden ook acht gouden medailles, maar minder zilveren en bronzen medailles. Met een totaal van negentien medailles was het ROC van Twente het meest succesvol. Bestuurder Trudy Vos is trots op studenten en begeleiders: ‘Door de kwalificaties komen is al een prestatie en dan ook nog een medaille winnen is helemaal geweldig. Twente mag trots zijn op deze kanjers!’

De top van de medaillespiegel
1. Twente                           8-4 -7  (19)
2. Deltion                           8-3-5    (16)
3. Firda                                4-5-2    (11)
4. KW1C                             4-4-3    (11)
5. Amstedam                   4-3-1     (8)
6. Midden Nederland   4-3-1     (8)
7. Summa                         4-2-1     (7)
8. Yuverta                          4-0-1     (5)
9. Mondriaan                   3-0-2    (5)
10. Landstede                 3-0-0    (3)

Lees hier alle uitslagen

Lees ook: ROC van Twente opnieuw succesvol bij finales vakwedstrijden