Docenten kunnen weer lerarenbeurs aanvragen

Tot 30 juni 2019 kunnen mbo-docenten via DUO een Lerarenbeurs aanvragen. Met de beurs kun je een bachelor- of masteropleiding volgen aan de universiteit en zo je kennis vergroten.

De Lerarenbeurs is beschikbaar voor bevoegde leraren in elke onderwijssector die een master- of bacheloropleiding, post initiële master, een premaster of een schakeltraject gaan volgen. Je bepaalt zelf de keuze van de opleiding, maar zij moet wel opgenomen zijn in het CROHO-register. Met de beurs krijg je subsidie voor studiekosten (het ‘collegegeld’, maximaal € 7.000), studiemiddelen en reiskosten (samen maximaal € 700). Ook je werkgever krijgt subsidie als je een Lerarenbeurs ontvangt. Hiermee kan de werkgever studieverlof verlenen en bijvoorbeeld een vervanger benoemen. Heb je geen vast contract? Dan kun je toch aanspraak maken op de Lerarenbeurs en zo een extra opleiding volgen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Gift of terugbetalen

De Lerarenbeurs is een voorwaardelijke gift. Om de beurs te houden, moet je minimaal 15 studiepunten per studiejaar halen. Ook als je later in het studiejaar start. Meer informatie is te vinden op de site van DUO. Heb je de beurs al eerder gebruikt voor een bachelor opleiding? Dan mag je opnieuw de beurs aanvragen voor een masteropleiding. Als je de beurs voor een korte opleiding hebt gebruikt, mag je hem weer aanvragen voor een bachelor- of masteropleiding. De aanvraagperiode voor de lerarenbeurs loopt van 1 april tot en met 30 juni. De aanvraag doe je in Mijn DUO.

Andere regelingen

Naast de Lerarenbeurs zijn er ook andere subsidies waarvoor je mogelijk in aanmerking komt. Op de website nooituitgeleerd.leraar.nl kun je door antwoord te geven op enkele simpele vragen achterhalen of je in aanmerking komt voor een regeling.

Lees ook: Studiebeurs voor instructeurs in het mbo