Finalisten Onderwijsteam van het jaar bekend

De tien finalisten voor de prijs ‘Onderwijsteam van het jaar’ zijn bekend. Op 16 mei kiest de jury tijdens het ambassadeursgala in Apeldoorn de winnaar.

De prijs, een initiatief van de BVMBO en de AOb, is bedoeld voor het onderwijsteam dat dit jaar een bijzondere prestatie heeft geleverd. In totaal zijn er dit jaar zo’n 65 teams aangemeld. Tot de genomineerde teams behoort onder andere het team dat voor Noorderpoort het vak burgerschap uitvoert. Dit team, ‘Noordersport’, geeft jaarlijks zo’n 7.000 studenten les. Tijdens corona ontwikkelde het team een soort ‘Netflix-model’, om ervoor te zorgen dat studenten bezig bleven met een gezonde leefstijl. Tijdens de online lessen is er veel aandacht geweest voor het mentaal welbevinden van de studenten.

Goud

Teammanager Arnold van Calker: ‘Dat we iets unieks doen, wisten we al. Er staat een sterk burgerschapsprogramma dat wordt verzorgd door een energiek, wendbaar en gevarieerd team. We hebben de afgelopen jaren lef getoond door het samen anders te doen. Daar ben ik trots op, maar we zijn er nog niet. Nu willen we goud.’

Entree

Tot de genomineerden behoort ook het team Entree van het Horeca & Toerisme College (ROC Midden Nederland). Het team wordt geroemd omdat het de student altijd op de eerste plek zet. Ook de omgang met de diversiteit in de studentenpopulatie is bijzonder. ‘Het team is uniek omdat ze elkaar heel goed versterken. Ze zetten hele goede resultaten neer als het gaat om studenttevredenheid, praktijkonderwijs, de contacten met de Pro-scholen en de doorstroom naar niveau 2 of de arbeidsmarkt’, aldus het nominatierapport.

Pitch

De genomineerde teams gaan nu hun pitch voorbereiden. Een jury, bestaande uit een docent, een student, een bestuurder en een vertegenwoordiger van een leerbedrijf, zal de pitches beoordelen. De jury kiest als tussenstap een top 3 en maakt de uiteindelijke winnaar tijdens het ambassadeursgala op 16 mei bekend. Minister Robbert Dijkgraaf zal de prijs uitreiken.

De tien finalisten op een rij:

  • Drone Engineering & Operations, MBO College Airport
  • Techniek en Technologie, MBO College Almere
  • School voor Bouw,- Installatie-, Onderhoudstechniek, ROC Tilburg
  • Team helpende zorg en welzijn niveau 2, ROC van Amsterdam
  • SVO Vakopleiding regio noordoost, SVO Vakopleiding
  • Praktijkgestuurd leren gehandicaptenzorg, Curio
  • Entree Horeca, ROC Midden-Nederland
  • Verzorging en Verpleging Sportlaan, Zadkine
  • NoorderSport, Noorderpoort
  • Team dier, Yuverta Den Bosch

Lees ook: Nomineer nu het ‘Onderwijsteam van het jaar’ 2022