Finalisten verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider bekend

De finalisten van de verkiezing beste leerbedrijf en praktijkopleider zijn bekend. Op de Dag van het mbo, maandag 19 november 2018, worden de winnaars bekendgemaakt.

Uit bijna duizend voordrachten heeft een jury bestaande uit vertegenwoordigers van studenten, docenten, scholen en het ministerie van OCW de finalisten gekozen. In een eerdere fase zijn in iedere provincie per sector de beste leerbedrijven en praktijkopleiders benoemd. Van deze provinciale winnaars is nu per sector één beste leerbedrijf en één beste praktijkopleider gekozen. Omdat er acht sectoren zijn, zijn er in totaal zestien finalisten. De landelijke winnaars mogen zich straks een jaar lang beste leerbedrijf en beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Bureau Toezicht
Tot de kanshebbers bij de leerbedrijven behoren onder andere het Bureau Toezicht & handhaving van de gemeente Nijmegen (in de sector Zakelijke dienstverlening en veiligheid) en recreatiepark TerSpegelt in Eersel (sector Voedsel, groen en gastvrijheid). Kansrijke praktijkopleiders zijn onder anderen Fennigje van Leeuwen van De Vries Scheepsbouw, Makkum (eerder al verkozen tot beste leerbedrijf van Nederland) en Jildou Liezenga van Specsavers uit Emmeloord.

Belangrijke rol
Een goede praktijkopleiding valt of staat met de kwaliteit van het leerbedrijf en de praktijkopleider. Met de jaarlijkse verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland benadrukken en waarderen het ministerie van OCW en SBB de belangrijke rol die de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders spelen in het opleiden van mbo-studenten.

Bekendmaking winnaars
Tijdens het ambassadeursgala, dat onderdeel is van de Dag van het mbo, worden de winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Op die dag wordt ook uit 42 mbo-studenten de Landelijke ambassadeur mbo gekozen.

De Dag van het mbo vindt op maandag 19 november plaats in theater Orpheus in Apeldoorn. Inschrijven kan hier.