Gezocht: goede rekenideeën voor het mbo

Ook dit jaar organiseert de beroepsvereniging van mbo-opleiders weer de wedstrijd ‘Beste rekenidee mbo’. Docenten hebben nog twee weken de tijd (tot 7 mei) om hun creatieve ideeën in te dienen.

Hoeveel suikerklontjes gaan er in een fles ketchup? Hoe lang moet je fietsen om de calorieën van één magnum te verbranden? Hoeveel procent van jouw salaris gaat maandelijks naar de Belastingdienst? En hoeveel co2 stoot jouw scooter eigenlijk uit?

Belevingswereld
Er zijn allerlei manieren om het vak rekenen op een uitdagende manier aan te bieden. Denk aan het monopolyspel waarmee Jordy van Schijndel vorig jaar de BVMBO-rekenprijs verdiende. Ook dit jaar organiseert de beroepsvereniging weer een ideeënwedstrijd. Dus, heb jij een goed idee voor een rekenles die aansluit bij de belevingswereld van jongeren? En wil je dat delen met je collega’s? Het Platform Rekendocenten BVMBO organiseert, in samenwerking met het ministerie van Onderwijs en de MBO Raad, de tweede editie van de wedstrijd: ‘Beste rekenidee mbo’. Doe mee en maak kans op een toegangsbewijs voor het ALM rekencongres van 2-5 juli 2017 in Rotterdam, inclusief verblijf op de SS Rotterdam!

Insturen
Rekendocenten kunnen nog tot 7 mei hun innovatieve ideeën voor rekenlessen insturen via deze pagina. Je kunt ook filmpjes, presentaties of opdrachten meesturen. Een jury, bestaande uit Jordy van Schijndel (winnaar van het beste rekenidee 2016), rekenexperts en mbo-studenten, kiest de drie beste ideeën.

Lees ook: Rekenles met monopoly en mens-erger-je-niet