Goedkoop Spotify-abonnement nu ook voor MBO-student

Een verdere stap in de gelijke behandeling van mbo-studenten: net als studenten van hogescholen en universiteiten kunnen mbo-studenten vanaf vandaag gebruikmaken van een goedkoop Spotify-abonnement. 

Streamingdienst Spotify kent al langer een voordelig abonnement voor studenten van hogescholen of universiteiten. Zij betalen voor het gewilde ‘Spotify Premium’ niet het normale tarief van tien euro per maand, maar slechts vijf euro. Vanaf heden geldt deze studentenkorting ook voor jongeren die een mbo-opleiding volgen. Studenten kunnen maximaal vier jaar gebruik maken van de korting.

Volwaardige studenten

In de ogen van de Spotify zijn jongeren die een mbo-opleiding volgen volwaardige studenten. ‘Wat Spotify betreft is iedereen die een mbo-opleiding geniet ook volwaardig student’, zegt Wilbert Mutsaers van de populaire muziekdienst. ‘Vanaf maandag 7 oktober verwelkomen we ook mbo-studenten bij Spotify Premium Student.’ Met de maatregel sluit Spotify aan bij de wetswijziging die binnenkort van kracht wordt. Wie een mbo-opleiding volgt is straks ook volgens de wet geen ‘deelnemer’ of ‘leerling’ meer, maar ‘student’. Steeds vaker worden regelingen voor studenten uit het hoger onderwijs ook opengesteld voor mbo-studenten: de ‘gelijke behandeling’ van mbo-studenten nadert zijn voltooiing.

Lees ook: Mbo’ers zijn straks formeel ook student

Geplaatst op 7 oktober 2019 terug naar vorige pagina

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

The road to gold…