Goudsmid René van Tol beste praktijkopleider

Juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol uit ’s-Hertogenbosch is verkozen tot beste praktijkopleider van 2016. Het beste leerbedrijf werd Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht.

De verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider vonden plaats tijdens de Dag van het mbo in Cinemec in Ede. Leerbedrijf Metnils Interieur Maatwerk uit Utrecht ontwerpt en realiseert maatwerkmeubels en interieurs. Studenten die stage lopen bij Metnils maken kennis met alle facetten van het meubelvak, van de opdrachtbespreking bij de klant en het eigenhandig maken van een product tot het netjes afleveren op locatie. Het leerbedrijf wil studenten aanzetten tot nadenken en motiveert ze om zelf oplossingen te bedenken. De andere genomineerde bedrijven waren dit jaar supermarkt PLUS uit Eibergen en Rivas Beveiliging uit Gorinchem.

Muzieksmaak
Tot beste praktijkopleider werd juwelenontwerper en meestergoudsmid René van Tol verkozen. De winnaar dankte de juweliersvakschool in Schoonhoven. Hij heeft plannen om een gilde op te richten om daarmee het vakmanschap te stimuleren. Het enige nadeel van jeugdige leerlingen in zijn bedrijf vindt hij de muzieksmaak van de stagiaires. Van Tol, zelf een liefhebber van de Beatles, kan niet wennen aan de muziek die de jeugd van tegenwoordig aanspreekt. De andere genomineerde praktijkopleiders waren Jeroen van der Haas van SPIE Numac Groep Venray en Marrigje Mesker-Vink van de Nederlandse vereniging van Commissarissen en Directeuren.