‘Groen mbo naar ministerie van Onderwijs’

Het groene beroepsonderwijs moet onder regie van het ministerie van Onderwijs gaan vallen. Bij de volgende kabinetsformatie moet dat geregeld worden, aldus PvdA-voorman Diederik Samsom.

Van oudsher valt het groene beroepsonderwijs onder het ministerie van Economische Zaken. Dit leidt regelmatig tot discussies over een ongelijke behandeling van het groene en het reguliere beroepsonderwijs. Zo claimen de AOC’s sinds dit jaar te maken te hebben met een bezuiniging die de andere mbo-scholen niet treft. Hierdoor zou er per student € 1.000 minder per jaar beschikbaar zijn.

Kabinetsformatie
Tijdens een Friese partijbijeenkomst op zaterdag 1 oktober deed PvdA-leider Diederik Samsom zijn uitspraak. Eerder heeft een Kamermeerderheid zich op initiatief van Paul van Meenen (D66) ook al uitgesproken voor een overgang van het groene mbo naar het ministerie van Onderwijs. Volgens Samsom kan dit het beste geregeld worden bij de nieuwe kabinetsformatie. ‘Niet alle partijen zijn het hiermee eens. Dit regel je niet op een achternamiddag,’ aldus Samsom in de Leeuwarder Courant.

Lees ook: Verhuizing groen onderwijs naar OCW nabij