Hoornbeeck College wil ‘gewoon een goede school’ zijn

Het Hoornbeeck College, met vestigingen in Amersfoort, Apeldoorn, Kampen, Gouda, Rotterdam en Goes, blijft de beste mbo-school van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids mbo.

Het is voor de tiende keer dat het Hoornbeeck College als beste uit de bus komt. Studenten zijn tevreden, er is weinig uitval en de Inspectie is lovend. Bestuursvoorzitter Willem de Potter ziet de uitverkiezing als waardering voor de medewerkers en de studenten. ‘Maar we doen niet ons best bovenaan een lijstje te staan. We willen gewoon een goede school zijn. Dat is onze verantwoordelijkheid.’

Zuid-Holland
Ook in deze editie van de Keuzegids komen de scholen in de Randstad er bekaaid van af. In de staart van de ranglijst zijn grote scholen als Zadkine, Albeda, Da Vinci, Mondriaan en MBO Rijnland te vinden. De Keuzegids trekt hieruit de conclusie dat het in Zuid-Holland moeilijk is een goede mbo-school te vinden. Hierbij wordt dan kennelijk de winnaar Hoornbeeck, met vestigingen in Rotterdam en Gouda, over het hoofd gezien.

Met stip
De totale ranglijst biedt over het algemeen een vertrouwd beeld. Het NOVA College (Haarlem) is de beste brede mbo-school in de Randstad. Ook ROC TOP en MBO Utrecht doen het relatief goed. De top van de ranglijst bestaat uit scholen met een reformatorische grondslag. Een opmerkelijke stijger in dit verband is ROC Friese Poort. Deze school stond vorig jaar nog op een 17e plaats en is nu gestegen naar plek 6. Ook het Zwolse Landstede, net als Friese Poort aangesloten bij de Federatie christelijke mbo, is met stip gestegen van plek 25 naar plek 7. ROC Nijmegen, in het verleden in de staart van het klassement terug te vinden, handhaaft zich nu in de subtop (plek 11).

Bestel hier de Keuzegids mbo 2019

Lees ook: Hoornbeeck heeft abonnement op eerste plaats

(Foto: Hoornbeeck College)