Ingrid van Engelshoven opent MBO Connect

Tijdens een online meeting met mbo-docenten opende minister Ingrid van Engelshoven officieel MBO Connect. De gloednieuwe community biedt volgens de minister docenten mooie mogelijkheden om samen te werken aan vakontwikkeling.

De officiële opening van MBO Connect wordt door zo’n vijftig docenten online bijgewoond. Marjolein Held, voorzitter van de beroepsvereniging van mbo-opleiders, start met een korte toelichting. Bij een enquête onder leden bleek vorig jaar dat veel docenten behoefte te hebben aan meer mogelijkheden om samen te werken. Docenten kunnen onderling veel van elkaar leren. Dat kan binnen de eigen school, maar ook de samenwerking met collega’s van andere scholen kan nuttig zijn. Om die samenwerking te faciliteren is MBO Connect ontwikkeld. Via de digitale community kunnen docenten snel en effectief kennis delen.

Impuls

Vervolgens gaat minister Van Engelshoven in gesprek met enkele docenten. Okko Korvemaker van het Alfa College (Groningen) is blij dat hij nu makkelijk in contact kan komen met docenten buiten zijn eigen regio. ‘Mijn wereld is groter geworden’. Saskia Tegels, docent Engels aan ROC van Twente, sluit zich hierbij aan: ‘We kunnen nu snel en effectief samenwerken.’ Michael, docent omgangskunde aan het Summa College (Eindhoven) verheugt zich erop nieuwe collega’s te vinden, lessen te delen en vakkennis uit te wisselen. Volgens Jolanda Cuypers van De Leijgraaf (Oss) levert de digitale ontmoetingsplaats zeker een impuls aan de kwaliteit van het onderwijs.

Gemeenschap

Voordat minister Van Engelshoven de openingshandeling verricht, benadrukt ze nog eens blij te zijn met de nieuwe community. ‘Het is belangrijk dat docenten zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van onderwijs. Onderwijs is immers primair iets van de docent. Door als gemeenschap van docenten meer samen te werken, kan het onderwijs verder verbeteren.’ Na de officiële opening volgt een applaus van de online aanwezigen en kan de community echt van start gaan.

Klik hier om een kijkje te nemen op MBO Connect

Lees ook: MBO Connect: online community voor het mbo