Kamervragen over het zakken op keuzedelen

Peter Kwint, lid van de Tweede Kamer namens de SP, heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van de uitzending van ‘BOOS’ over keuzedelen. Het Kamerlid wil weten of studenten inderdaad kunnen zakken als zij geen beoordeling krijgen voor hun keuzedeel.

In de uitzending beklagen twee studenten van het Koning Willem I College zich over het feit dat zij dreigen te zakken voor hun examen. De reden is dat zij geen beoordeling krijgen voor hun keuzedeel. De school zou het cijfer niet willen geven, omdat de studenten onvoldoende hebben deelgenomen aan het keuzedeel. Het volgen van keuzedelen is sinds enkele jaren voor alle mbo-studenten verplicht. Tot 2021 telt de beoordeling echter niet mee voor het diploma.

Geen diploma?

Kwint wil vooral weten of het inderdaad mogelijk is dat een student geen diploma krijgt omdat hij of zij geen beoordeling krijgt voor een keuzedeel. Mogen scholen aan studenten die onvoldoende deelnemen aan een keuzedeel een cijfer onthouden? En kan dit dan betekenen dat de student geen recht op een diploma heeft?

Duidelijk

Daarnaast wil Kwint ook weten of deze problematiek op meerdere scholen speelt. Tot slot vraagt hij op welke manier de minister ervoor gaat zorgen dat de regels met betrekking tot keuzedelen duidelijk naar studenten worden gecommuniceerd.

Lees hier de vragen van Kamerlid Kwint

Lees ook: Tim Hofman maakt zich boos over keuzedelen