Kennispunt Leven Lang Ontwikkelen van start

Met een nieuwe website ondersteunt het Kennispunt MBO Leven Lang Ontwikkelen scholen bij het ontwikkelen van maatwerk voor volwassenen. De focus ligt op deling van kennis en informatie.

Het kennispunt richt zich op medewerkers op mbo-scholen die zich bezighouden met het thema leven lang ontwikkelen. In februari heeft MBO Raad-voorzitter Ton Heerts aan alle scholen een oproep gedaan om contactpersonen voor te dragen. Zij vormen samen het ‘netwerk contactpersonen leven lang ontwikkelen’ en ontvangen van het kennispunt uitnodigingen voor bijeenkomsten. Daarnaast betrekt het kennispunt deze contactpersonen bij de organisatie van bezoeken waarbij bestuurders en uitvoerders op mbo-scholen in gesprek gaan over leven lang ontwikkelen.

Schoolbezoeken
De komende tijd is het kennispunt van plan om tijdens schoolbezoeken in gesprek te gaan over visie, beleid en de uitvoering van een leven lang ontwikkelen. Daarbij zal het kennispunt inventariseren welke belemmeringen scholen ervaren bij het ontwikkelen van onderwijs voor volwassenen. Op de website zullen ook handreikingen en praktijkvoorbeelden worden geëtaleerd. Relevante partijen zullen worden uitgenodigd voor thema- en expertbijeenkomsten van het netwerk.

Bekijk de animatie over leven lang ontwikkelen

Lees ook: Zwolse scholen zetten in op leven lang ontwikkelen

Geplaatst op 25 april 2018 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's volgen wij actuele thema's, zoals Keuzedelen of Leven lang ontwikkelen

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hiernaast: Nieuwsbrief

 

Vragenservice

Een vraag naar aanleiding van een artikel? Klik hier.

 

Terugblik Skills The Finals 2019

 

Special internationalisering