Koning Willem I College opnieuw meest duurzame mbo-school

Het Koning Willem I College is opnieuw uitgeroepen tot de meest duurzame mbo-school van Nederland. Ook in 2019 kreeg de Bossche mbo-instelling deze prijs al.

Bij de eerste uitreiking van de duurzaamheidsprijs in 2019 behaalde het Koning Willem I College ook al de eerste plek, terwijl de school vorig jaar achter het Wellant College op de tweede plek eindigde. In totaal deden dit jaar zeventien mbo-scholen mee aan de verkiezing. De tweede plek was voor Yuverta, de school waarin het Wellant College is opgegaan. Het Friesland College behaalde de derde plek.

Extra motivatie

Dominique Majoor van het Koning Willem I College is trots op het behalen van de titel: ’We leiden onze studenten op tot vakexperts van de toekomst. Het is ontzettend belangrijk dat we hen ook vaardig maken in het duurzaam denken en doen. Het gaat niet alleen om het verduurzamen van onze gebouwen, maar ook om het verankeren van duurzaamheid in het onderwijs. We doen al veel, maar blijven stappen zetten. Het behalen van de eerste plek is een extra motivatie om zo door te gaan.’

Kernwaarde

Als UNESCO-school zet het Koning Willem I College zich in voor een betere wereld en versterking van duurzaamheid. Om het belang van duurzaamheid meer kracht bij te zetten heeft de school sinds vorig jaar ook een expertisegroep Global Goals in het leven geroepen. Hierin zitten medewerkers en studenten die zich inzetten om duurzaamheid in de volle breedte te verankeren in onderwijs en bedrijfsvoering.

SDG Charter

Koning Willem I ondertekende in 2020 het SDG (Sustainable Development Goals) Charter. Hiermee onderstreept het college het belang van samen werken aan een betere wereld. Centraal hierbij staan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Dit zijn zeventien duurzame ontwikkelingsdoelen om de wereld te verbeteren voor 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis.

Lees ook: Koning Willem I College duurzaamste mbo-school