Koningin Máxima opent nieuwe schooljaar

De nationale opening van het nieuwe mbo-jaar vindt dit jaar plaats bij Yuverta in Houten. Speciale gast is niemand minder dan koningen Máxima.

De officiële opening van het mbo-jaar 2021/2022 vindt dit jaar op vrijdag 3 september plaats in Houten. Het voormalige Wellantcollege, sinds kort omgeturnd tot Yuverta, is dan de gastheer voor de nationale opening. Niemand minder dan koningen Máxima zal de opening bijwonen. Zij treedt hiermee in de voetsporen van koning Willem-Alexander, die drie jaar geleden de opening van het mbo-jaar voor zijn rekening nam.

Ondernemen

Het thema van de nationale opening is dit jaar ‘Ondernemen naar een betere toekomst’. Na een spectaculaire openingsact, delen studenten en docenten hun ervaringen over dit onderwerp. Zij gaan met elkaar en met gasten in gesprek over ondernemerschap, duurzaamheid en innovatie. Gespreksleider is Karim Amghar, mbo-docent en televisie- en radiopresentator.

Máxima

Koningen Máxima houdt tijdens de opening een toespraak over het thema ‘ondernemen naar een betere toekomst.’ Het programma vindt plaats op vrijdag 3 september, van 11.30 tot 12.30 uur. Het geheel is te volgen via een livestream op youtube.com/ditismbo.

Lees ook: Koning bij opening schooljaar: ‘Keus voor mbo is slim’