Landelijke studiedag Netwerk Burgerschap

Vrijdag 13 oktober vindt de landelijke studiedag van het Netwerk Burgerschap plaats. Centraal staat het thema ‘van visie naar praktijk’.

De meeste mbo-instellingen hebben een visie op burgerschap. Maar wat betekent die visie nu in de dagelijkse praktijk van de school? Dit is het centrale thema tijdens de studiedag van het Netwerk Burgerschap. Een actueel thema, nu burgerschap ook een prominente plek in het regeerakkoord heeft gekregen.

Diverse werksessies
Op de studiedag kunnen de bezoekers tijdens het ochtend- en middagprogramma diverse werksessies en lezingen volgen. Enkele van de organisaties die een bijdrage leveren zijn de Anne Frank Stichting, het Rijksmuseum en CINOP/ecbo. Daarnaast zullen Geert ten Dam en eerste practor burgerschap Chris Holman een lezing geven.

Instrument voor goed gesprek
Net als vorig jaar is er ook weer een informatiemarkt met interessante voorbeelden voor lessen burgerschap. Bezoekers gaan aan het eind van de dag naar huis met een instrument voor ‘een goed gesprek’ binnen hun mbo-school over burgerschap. Dit instrument bevat zes uitgangspunten bij het vormgeven van burgerschap in onderwijs.

Meer lezen over de studiedag Van visie naar praktijk? In het komende nummer van de MBO Krant kunt u een uitgebreid verslag lezen.

Lees ook: Langjarige impuls voor onderwijs in burgerschap

Geplaatst op 12 oktober 2017 terug naar vorige pagina

mbo-today-BVMBO

 

 

Dossiers

Op de dossierpagina's worden actuele thema's gevolgd: • MBO City 2016 • Lerarenregister Excellent Vakmanschap • Actieplan MBO    

 

Elke week het laatste nieuws

Elke week het belangrijkste mbo-nieuws in uw mailbox? Klik hier naast: Nieuwsbrief