Leerbedrijven presenteren zich bij ‘Ideas on Stage’

De verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider vindt dit jaar op een andere manier plaats. Via ‘Ideas on Stage’ tonen bedrijven hoe zij onder de corona-omstandigheden toch erin slagen stages en leerbanen creëren.

Voor de 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk, via een stage of een leerbaan, een onmisbaar deel van de opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van Onderwijs al in 1996 de verkiezing van het beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider jaarlijks een prijs.

Editie 2021

De prijzen werden voor het laatst uitgereikt in 2019. In 2020 kon de verkiezing niet doorgaan door de corona-pandemie. Om dezelfde reden is de editie van 2021 ook een bijzondere. Via het evenement Ideas on Stage krijgen leerbedrijven de kans om op het podium te laten zien hoe zij onder moeilijke omstandigheden toch stagebedrijf kunnen zijn.

Podium

Tijdens het Ambassadeursgala dat de MBO Raad op maandag 17 mei organiseert krijgt een selectie van innovatieve stages en leerbanen het podium. Iedereen kan het evenement, waar onder andere ook de landelijk ambassadeur en het beste onderwijsteam worden gekozen, thuis vanaf de bank meemaken. Aanmelden kan hier.

Lees ook: Joany Rigters beste praktijkopleider