Louise Babel (Grafisch Lyceum Utrecht) nieuwe ambassadeur mbo

Louise Babel, student Mediamanagement en marketing aan het Grafisch Lyceum Utrecht, is de nieuwe Landelijk Ambassadeur van het mbo. Op een feestelijk gala versloeg Louise haar medefinalisten Jasmijn Gras (Menso Alting) en Robin van Boom (Helicon).

In haar pitch betoogde Louise Babel dat mbo-studenten de handen uit de mouwen steken om de maatschappij mooier te maken. Die boodschap sloeg zo goed aan bij de jury dat Louise haar concurrenten achter zich liet. Grote indruk maakte ook Robin van Boom, student Eco en wildlife aan het Helicon in Geldermalsen. Zij voerde een hartstochtelijk pleidooi om in alle mbo-opleidingen volop aandacht te besteden aan het onderwerp duurzaamheid. De derde finaliste, student verpleegkunde Jasmijn Gras aan het ROC Menso Alting, is trots op haar opleiding en wil samen met andere studenten die trots overbrengen naar de samenleving. Als ambassadeur mbo zal Louise Babel het komende jaar het mbo bij tal van gelegenheden mogen vertegenwoordigen.

Publieksprijs

Een nieuw element op het ambassadeursgala was de Ideas on Stage-publieksprijs. Deze prijs verving dit jaar de gebruikelijke verkiezing van de beste praktijkopleider en het beste leerbedrijf. De prijs is bedoeld voor het bedrijf dat er het beste in geslaagd is tijdens de pandemie stageplekken te creëren. Tot de genomineerden behoorde onder andere de Nijmeegse vestiging van Perry Sport, die tijdens de lockdown de winkel openhield om studenten het winkelvak te laten leren. Een andere genomineerde was het Westergasterras (Amsterdam) dat de keuken openhield voor mbo-studenten die zo maaltijden konden maken voor daklozen. Na een spannende verkiezing, waarbij het publiek via sms een stem kon uitbrengen, kwam de Zwolse teststraat met 24% van de stemmen als winnaar uit de bus. Een geëmotioneerde winnares sprak uit dat zij hoopt dat de teststraat, ondanks het succes, volgend jaar opgeheven is.

Onderwijsteam

De prijs voor het beste onderwijsteam ging dit jaar naar de opleiding metaal, elektro en installatietechniek (MEI) van Aventus. Minister Van Engelshoven benadrukte dat alle genomineerde onderwijsteams dit jaar een geweldige prestatie hebben geleverd. Het team van Aventus stak er bovenuit. Niet alleen omdat het team een goede relatie heeft met het werkveld, maar ook omdat de teamleden onderling goed samenwerken, waarbij zij onderlinge kritiek niet schuwen. Het team zelf is blij dat het van de school alle ruimte krijgt om goed onderwijs te maken. De laatste prijs die tijdens het gala werd uitgereikt was de ‘Berg-award’. Deze prijs is bedoeld voor de deelnemers aan vakwedstrijden. Omdat dit jaar de internationale wedstrijden moesten worden afgelast, kregen alle leden van Team NL de prijs.

Bekijk de live-stream van het Ambassadeursgala

Lees ook: Zwolse scholen richten eigen corona-teststraat in