MBO Manifest: welke speerpunten kies jij?

Onder het motto ‘Samen kunnen we de kwaliteit van het mbo verbeteren’ vroeg de bvmbo, de beroepsvereniging van mbo-opleiders, de afgelopen tijd welke verbeteringen volgens docenten en opleiders mogelijk zijn. Nu is de vraag: wat zijn de allerbelangrijkste speerpunten?

Op de oproep ‘Laat je horen over jouw mbo-onderwijs!’ kreeg de bvmbo de afgelopen weken vele honderden reacties. Een helder signaal dat veel mbo-opleiders het belangrijk vinden om mee te praten over verbetering van het onderwijs. Uit de vele reacties is nu een longlist met 25 speerpunten opgesteld. De punten op deze longlist gaan bijvoorbeeld over de noodzakelijke aandacht voor jonge docenten, de rol van de inspectie of meer zeggenschap voor onderwijsteams.

Shortlist
Om tot een shortlist te komen doen we nu wederom een beroep op je. Vink de 5 speerpunten aan die volgens jou absoluut in het Manifest terecht moeten komen. Je vindt de lijst met 25 speerpunten hier.

Manifest
Op basis van de keuze van de respondenten gaat de bvmbo vervolgens een manifest opstellen. Via MBO Today lees je er uiteraard alles over!