Oud-Kamerlid Mohandis in dienst bij MBO Rijnland

Oud-Kamerlid Mohamed Mohandis is sinds begin deze maand werkzaam bij MBO Rijnland als projectleider Realisatie onderwijs-overheid.

Mohammed Mohandis (32 jaar) gaat de fusieorganisatie van ID College en ROC Leiden helpen met het verbeteren van de relaties met lokale en regionale overheden. Mohandis was sinds 2012 Kamerlid namens de Partij van de Arbeid. Door het grote zetelverlies van de partij bij de verkiezingen kon hij niet terug de Tweede Kamer in.

Schoolkosten
Namens de PvdA was Mohandis vier jaar lang woordvoerder Onderwijs. Als Kamerlid maakte hij zich onder andere druk over het leenstelsel en over de schoolkosten voor minderjarige mbo’ers. Mohandis is zelf oud-leerling van het ID College. Hij is aangesteld voor twee dagen in de week voor het komende studiejaar. Eerder werd de andere onderwijswoordvoerder van de PvdA, Tanja Jadnanasing, in dienst genomen door het Albeda College.

MBO Rijnland
ID College en ROC Leiden zijn sinds dit schooljaar gefuseerd en hebben een nieuwe naam: MBO Rijnland. De nieuwe school heeft vestigingen in Alphen aan den Rijn, Gouda, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Bij MBO Rijnland staan vakmanschap, verbinding en vertrouwen centraal.

Lees ook: Tanja Jadnanansing naar Albeda College